Rybáriková postúpila do 3. kola turnaja WTA v Miami

22.03.2013 Celý región

Miami (TASR) - Slovenské tenistky Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková sa prebojovali do 3. kola dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Miami. Cibulková si v druhom kole ako nasadená trinástka poradila s Francúzkou Kristinou Mladenovičovou za 88 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3. V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti Švajčiarke Romine Oprandiovej.
Rybáriková v 2. kole vyradila nasadenú dvadsaťsedmičku Nemku Monu Barthelovú za 84 minút v dvoch setoch 6:3 a 7:6 (5). V druhom dejstve otočila z 3:5, v deviatom geme odvrátila setbal. V súboji o postup do osemfinále si Rybáriková zmeria sily s nasadenou štvorkou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou, s ktorou má negatívnu bilanciu 1:3. Šancu postúpiť do 3. kola bude mať v noci na sobotu SEČ v záverečnom stretnutí na centri aj Daniela Hantuchová, ktorá sa stretne s ôsmou nasadenou Taliankou Sarou Erraniovou.
Cibulková v úvode zápasu s Mladenovičovou dvakrát stratila podanie, od stavu 1:2 však získala osem gemov v rade a nadviazala na triumf nad Mladenovičovou z vlaňajšieho Roland Garros. Po suverénnom postupe do 3. kola Cibulková netajila spokojnosť. "Po dlhej dobe som v zápase podala dobrý a kvalitný výkon, čo ma veľmi teší, lebo som veľmi makala na tréningoch. Nedala som súperke skoro žiadnu šancu, hrala som veľmi solídne, ale zároveň aj aktívne a nútila som ju robiť chyby. Moja hra fungovala na 99 percent, takže z mojej strany je to veľká spokojnosť! Veľmi ma podržal return, pri ktorom som bola neomylná a preto som ju toľkokrát brejkla,“ povedala Slovenka pre svoj oficiálny web www.domicibulkova.com. V prípade triumfu nad Oprandiovou Cibulková v osemfinále s najväčšou pravdepodobnosťou narazí na najvyššie nasadenú svetovú jednotku Američanku Serenu Williamsovú. 
 

Vyberte región